Z tęsknoty za latem i greckimi wakacjami…spokojem i pokojem…Strappaciata to świetne danie na śniadanie, lunch lub kolację. Szpinak, feta i szczypiorek zatopione w pysznej jajecznej masie, zdecydowanie urozmaicą nasze poranne i nie tylko posiłki. Ten grecki omlet pokochasz od pierwszego zjedzenia.
2 eko jajka
feta grecka owczo-kozia
garść liści szpinaku
szczypiorek
pieprz i sól do smaku
Rozgrzej na patelni masło, wrzuć liście szpinaku i poczekaj aż zwiędną. Roztrzep jajka widelcem i wylej na patelnię, odczekaj chwilę, po czym pokrusz na wierzch omleta ser i posyp szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem lub gałką muszkatołową.
Kali orexi!
Zjadłabym taki omlecik!
Patrycja, jest prosty, więc możesz go łatwo przygotować.
Super pomysł na szybkie danie na ciepło, mogłabyś nam podrzucić dwie podwójne porcje
Cztery fajery, robi się to danie w pięć minut, więc lepiej zrobić samemu i zaraz zjeść.
Czuję, że wsunełabym dwie porcje! Aż się chce słońca ciepełka błękitnego nieba wykrzyknika Uwielbiam takie Jezu szczególnie dzisiaj kiedy mamy Popielec!
Kasiu, zatem zrób i jedz do woli. Pysznie będzie.
Nigdy nie jadłam omletów, więc chętnie się skuszę na twoją propozycję.
Pojedztam, w takim razie nadrabiaj.
Ciekawe danie i zapewne bardzo smaczne… wygląda bardzo zacnie…
Aniu, bardzo. Smakuje świetnie.
Smacznie wygląda. Takim śniadankiem bym nie pogardziła
Aneta, to rób. Kilka minut i gotowe.
Wygląda apetycznie, widzę że szybko i prosto sie robi ten omlet po grecku
Czerwona filiżanka, tak, łatwo, szybko i jest bardzo pyszny.
super przepis
Asiu, o tak.
bardzo kuszący, niby składniki znane, ale ich połączenie zupełnie niezwykłe, chętnie bym spróbowała
Karlina, koniecznie spróbuj. To świetny omlet.
Na pewno pyszny, warto zrobić, nie tylko na śniadanie.
Kasiu, dokładnie tak.
Wygląda pysznie. Wytrawne rzadziej robię, ale ten z chęcią wypróbuję. 🙂
Anno, wytrawne są dla mnie ciekawsze niż te na słodko.
Jajko, feta i szpinak to dla mnie połączenie idealne, mniam!
Kamila, częstuj się zatem.
Wygląda bardzo smakowicie. Spróbuję zrobić, chociaż omlety to nie moja mocna strona.
Agnieszko, to bardzo łatwa rzecz. Potrzeba tylko trochę uwagi.
Świetny przepis. Uwielbiam omlety, Greckiej kuchni jeszcze nie próbowałam
agata, dlatego koniecznie spróbuj. To jest pyszne.