Strappaciata. Grecki omlet nie tylko na śniadanie

 

Z tęsknoty za latem i greckimi wakacjami…spokojem i pokojem…Strappaciata to świetne danie na śniadanie, lunch lub kolację. Szpinak, feta i szczypiorek zatopione w pysznej jajecznej masie, zdecydowanie urozmaicą nasze poranne i nie tylko posiłki. Ten grecki omlet pokochasz od pierwszego zjedzenia.

 

 

2 eko jajka
feta grecka owczo-kozia
garść liści szpinaku
szczypiorek
pieprz i sól do smaku

Rozgrzej na patelni masło, wrzuć liście szpinaku i poczekaj aż zwiędną. Roztrzep jajka widelcem i wylej na patelnię, odczekaj chwilę, po czym pokrusz na wierzch omleta ser i posyp szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem lub gałką muszkatołową.
Kali orexi!

28 thoughts on “Strappaciata. Grecki omlet nie tylko na śniadanie

  1. Super pomysł na szybkie danie na ciepło, mogłabyś nam podrzucić dwie podwójne porcje

  2. Czuję, że wsunełabym dwie porcje! Aż się chce słońca ciepełka błękitnego nieba wykrzyknika Uwielbiam takie Jezu szczególnie dzisiaj kiedy mamy Popielec!

  3. Nigdy nie jadłam omletów, więc chętnie się skuszę na twoją propozycję.

  4. Ciekawe danie i zapewne bardzo smaczne… wygląda bardzo zacnie…

  5. Smacznie wygląda. Takim śniadankiem bym nie pogardziła

  6. Wygląda apetycznie, widzę że szybko i prosto sie robi ten omlet po grecku

  7. super przepis

  8. bardzo kuszący, niby składniki znane, ale ich połączenie zupełnie niezwykłe, chętnie bym spróbowała

  9. Na pewno pyszny, warto zrobić, nie tylko na śniadanie.

  10. Wygląda pysznie. Wytrawne rzadziej robię, ale ten z chęcią wypróbuję. 🙂

  11. Jajko, feta i szpinak to dla mnie połączenie idealne, mniam!

  12. Wygląda bardzo smakowicie. Spróbuję zrobić, chociaż omlety to nie moja mocna strona.

  13. Świetny przepis. Uwielbiam omlety, Greckiej kuchni jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *