Wspaniały i kolorowy dip z arbuzem, papryczkami jalapeños, cebulą i kolorową papryką. Idealny na letni posiłek. Podaję tę salsę z pieczonymi ziemniakami, z kurczakiem lub rybą. Ale jest równie przepyszna z miską chipsów tortilla, jak i grillowanymi warzywami i owocami morza, albo jako dodatek do sałatki.
1/2 całego małego arbuza bez pestek, pokrojonego w kostkę
1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
1 zielona papryka, pokrojona w drobną kostkę
1 żółta papryka, pokrojona w drobną kostkę
2 całe Jalapeños, pokrojone w drobną kostkę
1 pęczek kolendry, posiekany
sok z 1 – 2 limonek
1/2 łyżeczki soli
Wszystkie składniki salsy wrzuć do dużej miski i wymieszaj. Przykryj i schłodź w lodówce. Postaw na stole i ucztuj !
Pyszna kolorowa salsa. Widziałabym ją w szeroki zastosowaniu. 🙂
Anita, o tym zastosowaniu napisałam. Czytałaś?
Na taką pyszną propozycję z arbuzem jestem niezwykle chętna.
Pojedztam, w takim razie bierz przepis i do dzieła!
Ostre papryczki wymienię na słodkie i też powinno mi się smakowo spodobać. 🙂
Izabela, zamień, jeżeli nie lubisz ostrej nuty. Tutaj akurat jest potrzebna.
Nigdy nie miałam okazji spróbować. Lubię takie smaki, więc spróbuję zrobić
Olga, na pewno będzie pysznie.
Prawdziwe wakacyjny mix, ciekawe i odważne połączenie smaków
Marysiu, a jakie pyszne! Koniecznie spróbuj.
Ładne zdjęćie, ślicznie wygląda ta salsa, ciekawe połączenie arbuza i cebuli
Dziękuję czerwonafilizanka. Warto ją zrobić.
Smaki takie słodko, orzeźwiająco, pikantne. Mmmmmm…. Z chęcią wypróbuję przepis na tę salsę 🙂
Żyć nie umierać, bardzo proszę, wypróbuj przepis.