Moje letnie uzależnienie. Zmieniam tylko owoce w zależności od tego, jakie mam w danej chwili pod ręką.
Uwielbiam na śniadanie, lunch, podwieczorek i deser. Z dodatkiem greckiego jogurtu, lodów, mascarpone czy wiejskiego twarogu. Okrutnie fantastyczne!
2 garście borówek
1 garść malin
kruszonka
3 garście płatków owsianych
1 garść mąki migdałowej
1/2 szklanki syropu klonowego ( syropu daktylowego, miodu, melasy z granatów)
1 łyżka masła klarowanego do wysmarowania formy
Piekarnik nastaw na 180 st. C , góra – dół. Zrób kruszonkę – w misce połącz jej składniki i odstaw. Formę wysmaruj masłem i ułóż owoce. Posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Jedz od razu – uwaga, gorące! – z czym lubisz albo co masz w lodówce.
Brzmi wspaniale, chętnie spróbuję takiego smakołyku 🙂
Miye, koniecznie. To jest pyszne!
Świetny pomysł na śniadanie, na przykład w weekendy, kiedy mamy więcej czasu
Aniu,
nawet na co dzień to niewielki wysiłek i samo się piecze.