Maliny i borówki pod migdałową kruszonką z płatków owsianych

 

Moje letnie uzależnienie. Zmieniam tylko owoce w zależności od tego, jakie mam w danej chwili pod ręką.
Uwielbiam na śniadanie, lunch, podwieczorek i deser. Z dodatkiem greckiego jogurtu, lodów, mascarpone czy wiejskiego twarogu. Okrutnie fantastyczne!

2 garście borówek
1 garść malin

 

 

kruszonka
3 garście płatków owsianych
1 garść mąki migdałowej
1/2 szklanki syropu klonowego ( syropu daktylowego, miodu, melasy z granatów)

1 łyżka masła klarowanego do wysmarowania formy

 

 

Piekarnik nastaw na 180 st. C , góra – dół. Zrób kruszonkę – w misce połącz jej składniki i odstaw. Formę wysmaruj masłem i ułóż owoce. Posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Jedz od razu – uwaga, gorące! – z czym lubisz albo co masz w lodówce.

4 thoughts on “Maliny i borówki pod migdałową kruszonką z płatków owsianych

  1. Brzmi wspaniale, chętnie spróbuję takiego smakołyku 🙂

  2. Świetny pomysł na śniadanie, na przykład w weekendy, kiedy mamy więcej czasu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.