Kwiaty cukinii na talerzu to kwintesencja lata. Delikatne, zmysłowe i romantyczne.
Moje ulubione letnie danie.
Kwiaty cukinii
grecki ser anthotyro ( lub inny twaróg)
tuńczyk w oliwie
1 szalotka
świeży koper
sól i pieprz
Z kwiatów wyrwij słupki. Do miski włóż tuńczyka, ser, posiekaną szalotkę i koper. Połącz widelcem, dopraw solą i pieprzem i nadziej wnętrza kwiatów.
Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą, połóż nadziane kwiaty, polej oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C. Piecz 25 – 30 minut. Wyjmij ostrożnie formę z piekarnika i od razu podawaj.
Kwiaty cukinii to prawdziwe lato na talerzu! Przepis wygląda obłędnie.
Dziękuję Natalio.
Moja mama kwiaty z cukini smażyła w cieście naleśnikowym. Pokażę jej Twój przepis może sie zainspiruje
Pyszna, letnia propozycja. Kwiaty cukinii są cudowne i bardzo smaczne
Nigdy nie jadłam kwiatów cukinii. Na pewno ta potrawa jest smaczna.
Przyznam, że nie probowałam kwiatów cukinii, pora to nadrobić 🙂
Bardzo ciekawy przepis, a że mam sporo cukinii to wypróbuję 🙂
krystynabozenna, to świetny plan. Smacznego!
Coś wspaniałego! Mniam
Dziękuję Kamila. Lato jest pyszne.
wygląda apetycznie. Chciałabym spróbować.
Beato, łatwo zrobisz i na pewno pokochasz.
Ale ślicznie te kwiaty wyglądają, taka potrawa to naprawdę ozdoba stołu
czerwonafilizanka, o tak. Je się także oczami.
zapowiada się pysznie. jeszcze kwiatów cukinii nie jadłam.
Iwona, w takim razie szybko je zrób!
Uwielbiam takie nietypowe przepisy. Danie wygląda tak pięknie i romantycznie! Idealne na letnią kolację. :))
Julio, to klasyka kuchni włoskiej. Polecam.
O ile pieczoną cukinię miałam okazję już jeść, to cukinię z kwiatem jeszcze nie. Z chęcią wypróbuję to nietypowe danie.
Angela, to typowe danie włoskie. Wypróbuj koniecznie.