Gryz # 2. Wielkanocnie i wiosennie!

 

okladka tył
 

 

Przygotowaliśmy drugi numer magazynu GRYZ.
Świąteczny, bo zaraz Wielkanoc i warto podać na stół coś bardziej lub mniej tradycyjnego.
Znajdziecie tam kilka moich przepisów.
Białą kiełbasę, którą można zrobić w domu i cieszyć się najlepszym jej smakiem, bo własnym.
Chleby na zakwasie: pszenno żytni i z melasą i nasionami lnu.
Wiadomo, że bez dobrego chleba nie ma dobrego świątecznego śniadania.
Domowy majonez z najlepszej oliwy i wiejskich jajek.
Zdecydowanie ma przewagę nad tym ze sklepu!
I jajka faszerowane krewetkami z domowym majonezem.
Upiekłam też kurczaka z rozmarynem i cytrynami.
Pyszne lekkie mięso na wiosnę.
Częstujcie się!

 

kielbasa
 

 

chleb ciemny
 

W drugim GRYZ-ie poczytacie o wielkanocnych tradycjach.
Ada i Dominika, która dołączyła do naszej redakcji, prowadzą nas przez Londyn i pokazują co warto tam zobaczyć i gdzie ciekawie zjeść.
Wiosenny powiew wnoszą ciekawe propozycje Eweliny.
Opowiada jak wyhodować kiełki i jak podać wiosenne nowalijki.
Daria serwuje pyszny mus z jajek.
Gabriel pisze o ostrych papryczkach, a Przemek gotuje zupę chrzanową.
Proponujemy też wyjątkowe słodkości Ady i dział jak nie marnować jedzenia.
No i wiele innych propozycji moich redakcyjnych Koleżanek i Kolegów.
We wszystkich kulinarnych poczynaniach kibicowała nam Luiza, nasza specjalistka PR.
Ale najlepiej zobaczcie sami!

 

kurczak cytrynowy (2)
 

GRYZ możecie obejrzeć i pobrać na stronie naszego magazynu magazyngryz.pl
Do pysznego przeczytania!

18 thoughts on “Gryz # 2. Wielkanocnie i wiosennie!

  1. Już sobie zajrzałam i jest piękny i bardzo ciekawy

  2. Zapowiada się pysznie!

  3. Lecę poczytać:-) Pozdrawiam serdecznie:-)

  4. Do zrobienia białej kiełbasy przymierzałam się w tym roku po raz kolejny i po raz kolejny nie podjęłam wyzwania, chleb oczywiście jakiś piekę, a do zrobienia domowego majonezu mnie przekonałaś. A białą kiełbasę może zrobię, ale już nie na Wielkanoc 🙂

    • Post Author Amber

      Agnieszko,
      na wszystko przyjść musi czas…
      Domowy majonez u mnie wyłącznie – na co dzień i od święta!

  5. Bardzo ciekawie zapowiada się, rewelacja 🙂

  6. Cieszę się z kolejnego numeru, na pewno sobie poczytam 🙂

  7. Rozwijacie się piorunująco, gratuluję. Piękny numer.

  8. Zapowiada się smaczna lektura…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *