Jak wydobyć Piękno w smaku to temat warsztatów kulinarno – fotograficznych z Jakością QAFP, w których uczestniczyłam w ostatni dzień stycznia.
Część kulinarną prowadził szef kuchni w Hotelu Vellness Pro-Vita w Kołobrzegu Daniel Olasa, a Joanna van Fenema starała się podpowiedzieć, jak na zdjęciach pokazać piękno i smak naszych potraw.
Całość spotkania prowadził i razem ze wszystkimi w warsztatach czynnie uczestniczył Olivier Janiak.
Miałam okazję wspólnie ze wszystkimi przygotować:
* polędwiczki zapiekane z ziołowym masłem z truflowymi ziemniakami i pieczoną marchewką
* schab sous vide z puree z groszku, puree z marchewki i kruszonkę z selera i ziemniaków (hit warsztatów!), na zdjęciu poniżej
* gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami podany z kaszą jaglaną z owocami, i smażonymi marchewką i skorzonerą
Niektórzy z nas wykonali kanapeczki z certyfikowanymi wędlinami QAFP.
Dziękuję Organizatorom za szczególną atmosferę podczas warsztatów i inspirującą część praktyczną.
Niewiele brakowało, a byłybyśmy się spotkały na warsztatach, byłam druga na liście rezerwowej, zabrakło mi szczęścia…z przyjemnością przeczytałam Twoją relację , innych uczestników też.
Pozdrawiam.
Bożenko,
mam nadzieję, że kiedyś Ci się uda i spotkamy się !
Aniu, ale miałaś fajnie! Szkoda, że nic nie wiedziałam o takich warsztatach. Z chęcią bym w nich uczestniczyła 🙂 Miło poczytać Twoją relację i popatrzeć na fotki.
Kasiu,
było bardzo sympatycznie i smakowicie!
Szkoda, że Ciebie nie było…
Uczestnictwo w takich warsztatach musi być nie lada przeżyciem 🙂 Piękne zdjęcia!
Tak Ewo.
Dziękuję.
Schabik wygląda kusząco 🙂 ta kruszonka mnie intryguje 😀
Natalio,
to danie było pyszne!
Niestety szef kuchni nie przygotował przepisów i cały czas na nie czekam…
No cóż tylko pozazdrościć udziału w spotkaniu:-)
Marzena,
sympatycznie było!
To musiały być bardzo smakowite warsztaty Aniu:)
Jolu,
naprawdę były!
..a dla mnie niestety zabrakło miejsca na to spotkanie. Pewnie było bardzo ciekawie, pozdrawiam 🙂
Urszula, chyba zabrakło dla wielu…
Jak to na warsztatach, miejsc mało, chętnych dużo.
Było super.
Pozdrawiam Cię.