Kwiaty cukinii zapiekane z serem i tuńczykiem

 

Kwiaty cukinii na talerzu to kwintesencja lata. Delikatne, zmysłowe i romantyczne.
Moje ulubione letnie danie.

 

 

Kwiaty cukinii
grecki ser anthotyro ( lub inny twaróg)
tuńczyk w oliwie
1 szalotka
świeży koper
sól i pieprz

Z kwiatów wyrwij słupki. Do miski włóż tuńczyka, ser, posiekaną szalotkę i koper. Połącz widelcem, dopraw solą i pieprzem i nadziej wnętrza kwiatów.
Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą, połóż nadziane kwiaty, polej oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C. Piecz 25 – 30 minut. Wyjmij ostrożnie formę z piekarnika i od razu podawaj.

20 thoughts on “Kwiaty cukinii zapiekane z serem i tuńczykiem

  1. Kwiaty cukinii to prawdziwe lato na talerzu! Przepis wygląda obłędnie.

  2. Moja mama kwiaty z cukini smażyła w cieście naleśnikowym. Pokażę jej Twój przepis może sie zainspiruje

  3. Wędrowki po kuchni

    Pyszna, letnia propozycja. Kwiaty cukinii są cudowne i bardzo smaczne

  4. Nigdy nie jadłam kwiatów cukinii. Na pewno ta potrawa jest smaczna.

  5. Przyznam, że nie probowałam kwiatów cukinii, pora to nadrobić 🙂

  6. Bardzo ciekawy przepis, a że mam sporo cukinii to wypróbuję 🙂

  7. Coś wspaniałego! Mniam

  8. wygląda apetycznie. Chciałabym spróbować.

  9. Ale ślicznie te kwiaty wyglądają, taka potrawa to naprawdę ozdoba stołu

  10. zapowiada się pysznie. jeszcze kwiatów cukinii nie jadłam.

  11. Uwielbiam takie nietypowe przepisy. Danie wygląda tak pięknie i romantycznie! Idealne na letnią kolację. :))

  12. O ile pieczoną cukinię miałam okazję już jeść, to cukinię z kwiatem jeszcze nie. Z chęcią wypróbuję to nietypowe danie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *