Wiadomo, że warzywa i owoce to najzdrowsze produkty, które znajdują się na samym szczycie współczesnej piramidy żywienia. Zarówno lekarze, jak i dietetycy są zgodni, że w ciągu dnia powinniśmy zjadać pięć porcji warzyw i owoców. Dlaczego? Ponieważ dostarczają one organizmowi wartościowe składniki, są bogate w mikroelementy wykorzystywane przez organizm ludzki jako paliwo i budulec, a także utrzymujące nas w dobrym zdrowiu. Są więc niezbędne w codziennym jadłospisie.
Książka Warzywa, które leczą odkrywa moc wydłużania młodości i zapobiegania chorobom właśnie dzięki jedzeniu warzyw. Dowiemy się z niej, które warzywa pomogą nam walczyć z cukrzycą, nadciśnieniem czy zaparciami. Które poprawią kondycję naszego wzroku, włosów i skóry. A jeszcze inne wspomogą profilaktykę przeciwnowotworową.
Autorka książki przedstawia 23 wartościowe warzywa, opisując ich prozdrowotne właściwości i zastosowanie w kuchni. Znajdziemy tu przepisy na zupy, przekąski, dania obiadowe i słodycze, a także domowe soki i koktajle.
Jesienny czas zbiorów przed nami. Warto zaopatrzyć się w ten tytuł i zawalczyć o swoje zdrowie i odporność.
Bardzo dobra seria wydawnicza, korzystałam już z przepisów z tej książki i także mogę ją serdecznie polecić.
Cztery fajery,
książka potrzebna i świetnie podane przepisy na rodzime warzywa.
Warzywa to nie tylko są zdrowe ,ale i pyszne, świetnie ,ze nowe pomysły mamy w tej książce
Alu, dokładnie tak. Bardzo potrzebne są takie książki.
Ja uwielbiam warzywa i są wszechobecne w mojej codziennej diecie . Ta pozycja może być dość ciekawa
Wędrówki po kuchni,
to wspaniale.
A książkę bardzo Ci polecam.
warto znać takie książki, i szczególnie teraz docenić moc warzyw!
Magdalena, prawda!
Jadam coraz mniej mięsa i warzywa dominują w mojej diecie.
Wielce przydatna książka. Warto się dowiedzieć o zdrowotnych właściwościach warzyw i jak najczęściej je spożywać.
Pozdrawiam 🙂
Irenko, tak. Dodatkowo ta książka opowiada o warzywach rodzimych, takich, które mamy w zasięgu ręki.
Tytuł, po który z zainteresowaniem sięgnę, nigdy dość takiej wiedzy. 🙂
Izabela, bardzo się cieszę, bo warto.
Warto wiedzieć co dobrze uwzględnić w diecie codziennej. To zawsze lepsze niż apteczne produkty.
Pozdrawiam serdecznie
Czerwona filiżanka, dokładnie. A poza tym mowa tutaj o rodzimych warzywach.
Pozycja godna zainteresowania 🙂
Kamila, naprawdę godna!
Bardzo jestem ciekawa tej książki i przepisów z niej. A czy robiłaś już coś?
Marzena, koniecznie książkę przetestuj.
Sięgam do niej często i zrobiłam już kilka fajnych rzeczy.
Książka wygląda fantastycznie i zapowiada się na bardzo fajną i merytoryczną dawkę wiedzy 😀
Zapraszam: czytanko.pl
Czytanko, dokładnie taka jest. Warto po nią sięgnąć.
Niestety książki kucharskie i te dotyczące ogolnie jedzenia są tymi po które najrzadziej sięgam, w domu gotuje mąż.
MarysiuK ,
to może mężowi podsuniesz ciekawe ksiązki o gotowaniu. Natomiast akurat w tej jest sporo wiedzy o zdrowiu. A to jest dla wszystkich.